Loading...

Yılmaz Bayraktar

Boğaziçi Üniversitesi Öğretim Üyesi

1954 yılında Ardahan’da doğan Yılmaz Bayraktar, evli ve bir çocuk babasıdır. Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü mezuniyeti ardından İngiltere’de University of Wales Makine Mühendisliği Bölümünde ‘Endüstri İçin Dizayn ve İş İdaresi’ başlıklı yüksek lisans programını tamamladı.

İş yaşamına 1979 yılında İzmit Rafineri Müdürlüğünde başladı ve 1999 yılında Rafineri Müdür Yardımcılığı görevinden ayrıldı.
1999-2006 yıllarında merkezi Orlando’da bulunan Siemens Power Generation şirketi adına Bosen Enerji Elektrik Üretim Birleşik Çevrim Santralinde Tesis Müdürü olarak çalıştı.

2006 yılında Tüpraş’ın özelleştirilmesi ile Genel Müdür Yardımcısı olarak atandığı görevden 2015 yılında ayrıldı. Bayraktar; bir dönem KSO Yönetim Kurulu, Koç Holding Emekli ve Yardım Sandığı Vakfı Yönetim Kurulu ve Tüpraş Etik Kurul Üyelikleri görevlerinde de bulundu. Yılmaz Bayraktar halen KalDer Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümünde Yarı Zamanlı Öğretim Üyeliği yapmaktadır.