Loading...

DR. MUSTAFA KEMAL AKGÜL

Selçuk Üniversitesi Fizik Mühendisliği Böl. mezunudur. Gazi Üniversitesi Fen Bilimler Enstitüsünden 1992 yılında yüksek lisans, 1999 yılında Doktorasını tamamladı. Cumhuriyet Üniversitesi’nde akademisyen, özel sektörde
bölge yöneticisi, İçişleri Bakanlığı MERNİS Projesinde programcı ve sistem çözümleyici olarak görevler aldı.
1988 yılında kuruluşunu yaptığı MPM Enformasyon Teknolojileri ve Bilgi işlem Bl.de 16 yıl Bölüm Başkanlığı yaptı. Dünya Bankasınca 1991-92 yıllarında yürütülen “Bilgi Tabanlı Ekonomiye Doğru Türkiye“ isimli projesinde yer aldı. “Türkiye Ulusal Enformasyon Altyapısı Sistemi,2010 ” projesi ile e-ticaret ve e-devlet çalışma gruplarında bulundu.
2003-2004 yıllarında MPM Genel Sekreterliği görevini yürüttü. 40’dan fazla ilde yürütülen Verimliliği Artırma Projelerinde görevler aldı. 2003-2004 yıllarında TSE’de Bilgi Teknolojileri Standartları Hazırlık Grubu Yöneticiliği görevinde bulundu.
Yaklaşık on yıldan bu yana çeşitli zamanlarda; Ankara, Gazi, Selçuk ve Kırıkkale Üniversitelerinde Bilgisayar Sistemleri, Paket Programlar, Nümerik Analiz, Kontrol Sistemleri, Yönetim Bilişim Sistemleri alanlarında dersler vermektedir.
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına bağlı VGM’nin kurulması ile birlikte, görevini Verimlilik Uygulamaları Daire Başkanı olarak sürdürmektedir. Halen Model Fabrikalar ve Yenilik Merkezleri konusunda Türkiye’de 6 farklı ilde proje yöneticisi olarak görevli bulunmaktadır.

Ekim 11, 2023

Posts not found