Loading...

DR. MURAT CAHİD CINGI

Kayseri doğumludur. Lisans eğitimlerini Marmara ve Boğaziçi üniversitelerinde İngilizce olarak tamamladı. Marmara Üniversitesi’nde 1999 yılında yğksek lisansını tamamladı. 2004 tarihli “Democratic Deficits of the EU and the Ways of Solution” isimli doktora tezi türkçeye çevrilerek “Avrupa Birliğinin Demokratik Eksiklikleri” ismiyle ülkemizde kitap olarak basıldı.
Casio, Kodak gibi çeşitli dünya markalarında yöneticilik yaptı. Kayseri OSB’de kurucusu olduğu şirketin faaliyetlerini yürüttü. KAYSO, Müsiad, Türkiye
Kayak Federasyonu, Sağlık Turizmi Derneği gibi çok sayıda Oda, STK ve ticari teşekküllerde yönetim ve danışmanlık gibi sivil görevlerde bulundu. ERÜ Turizm Fakültesi’nde dersler verdi.
2009 yılı mahalli seçimlerinde Kocasinan ve Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi. Eğitim ve Kültür Komisyonu Başkanlığı gibi aktif görevlerde bulundu. Halen Kayseri Büyükşehir Belediyesi’nin Erciyes Dağı’nı dünya standartlarında bir turizm merkezi haline getiren Erciyes Master Planı sürecinde kurduğu Kayseri Erciyes A.Ş.’nin Yönetim Kurulu Başkanı’dır.

Ekim 11, 2023

Posts not found